جملاتی برای شروع یک سخنرانی موفق
- امیر منکاش
- 10/01/2022
- همایش
- 0 دیدگاه
چرا لازم است تا روی مقدمه سخنرانی خود تمرکز کنیم؟ دلیل آن این است که مطالعات گسترده و گوناگونی نشان می دهد که یک سخنرانی موفق دارای یک مقدمه سخنرانی مناسب می باشد. اگر بتوانید در جملات ابتدایی سخنرانی خود علاقه ی شخصی مخاطب را فورا جلب نمایید، او تا پایان سخنرانی با شما خواهد بود و بقیه ی سخنان شما گوش خواهد کرد. اگر در آغاز سخنرانی مقدمه ای نامناسب داشته باشید، در ادامه ی ارائه ی مطالب خود اکثر حضار و شنوندگان روی چیز دیگری به جز سخنان شما تمرکز خواهند کرد.
این مقاله راهکارهای مختلفی را برای شروع یک سخنرانی خوب با جملات مناسب جهت مقدمه سخنرانی به شما ارائه خواهد کرد. با رعایت این نکات مطمئن باشید که مخاطب شما تا انتها پای سخنان شما نشسته و با دقت مکالمات شما را دنبال خواهد کرد.
فهرست مطالب این مقاله
برای داشتن یک مقدمه سخنرانی مناسب رعایت چه نکاتی ضروری است؟
هر سخنرانی یک ابتدا و انتهایی دارد اما هیچ چیز به اندازه ی سخنان اولیه ای که در حضور شنوندگان به زبان می آورید بر روی آنان تاثیر گذار نخواهند بود. برای داشتن یک مقدمه سخنرانی مناسب و ایده آل اولین کاری که بایستی انجام دهید شروع سخنرانی با نام خداوند بوده و در ادامه لازم است که به معرفی خودتان بپردازید.همچنین در ادامه ی معرفی خودتان به حضار حاضر در جلسه بایستی تا رشته ی تحصیلی خود و شغلی که در آن مشغول به فعالیت می باشید را عنوان کرده و در خصوص سوابق کاری و فعالیت های خود اطلاعاتی را به شنوندگان بدهید.
در هنگامی که به معرفی خود می پردازید با لحنی مصمم و قاطع صحبت کرده و اعتماد به نفس بالایی از خود را به اشتراک بگذارید، زیرا مخاطبین از سخنران و ارائه دهنده ای که خود دارای کمبود اعتماد به نفس بوده و با لحنی ملایم و ضعیف صحبت می کند استقبال زیادی نکرده و حتی امکان دارد از همان ابتدای جلسه سخنرانی به کلی تمرکز خود را از روی سخنان شما معطوف موضوعی دیگر نمایند. نکته ی بسیار مهم در شروع مقدمه سخنرانی این است که مدتی صبر کنید تا تمامی اعضای حاضر در مجلس سخنرانی در سالن حاضر شوند.
داشتن انرژی بالا در هنگام ارائه، تاثیر زیادی روی مخاطبین خواهد گذاشت.
برای این که سخنرانی شما سراسر توجه بوده و حواس اکثریت شنوندگان را به سخنان خود متمرکز نمایید، رعایت مواردی نظیر موارد زیر بسیار حیاتی است.
- با مخاطب خود درگیر شده و از یک بعدی بودن سخنرانی پرهیز کنید. از مخاطب سوالاتی پرسیده و او را در بحث با خود شریک کنید.
- در هنگام سخنرانی با حضار حاضر در جلسه تماس چشمی برقرار نمایید و به گونه ای رفتار کنید که گویی حواستان به تک تک آنها می باشد.
- استفاده از زبان بدن یا Body language در هنگام سخنرانی یکی از مواردی است که شدیدا توسط متخصصان امر ارائه سخنرانی مورد توجه بوده است و علت آن همگام بودن اندام های بدن و چهره با سخنان می باشد.
- این که دائما روی یک صندلی نشسته و با شنوندگان صحبت کنید، آنها را کلافه کرده و این عمل به عدم توجه به سخنان شما منتهی خواهد شد، پس هر از گاهی روی صحنه حرکت فعال داشته باشید.
- در میان سخنان خود از کلماتی استفاده کنید که مخاطب شما آنها را به طور کامل متوجه شود و از عنوان کردن کلمات تخصصی و دشوار که مخصوص یک صنف خاص بوده و قشر عام جامعه با آنها آشنایی ندارند، اجتناب به عمل آورید.
- فضای حاکم بر جلسه را پر شور و با طراوت نگه دارید. بدین منظور هر از گاهی در میان حرف ها و سخنان خود از لطایف و حکایاتی استفاده کرده که شنوندگان را به وجد آورد و از ایجاد نمودن یک فضای بسته خشک و جدی در جلسه سخنرانی به شدت دوری کنید چرا که نتیجه چیزی جز حواس پرتی مخاطبین شما نخواهد بود.
- حتما قبل از زمان مقرر شده برای سخنرانی راجع به مسائلی که قرار است بحث کنید و به حضار ارائه دهید، تحقیقاتی را انجام داده تا ضمن یادآوری مجدد مطالب در ذهن، دانش شما به روز شود.
- لحن صدا یکی دیگر از مواردی است که در هنگام سخنرانی باید آن را تنظیم کرد. گاهی اوقات در هنگام سخنرانی لازم است تا با تن بالاتری حرف زده تا توجه شنوندگان جلب سخنان شما شود و بعضی مواقع با آرامش و تواضع به حرف زدن بپردازید. در تمامی این لحظات اعتماد به نفس و نلرزیدن صدا در هنگام سخنرانی از مهم ترین نکاتی است که بایستی با آنها از قبل کنار آمده باشید.
هر ارائه ی ایده آل و مناسبی مستلزم یک مقدمه سخنرانی درجه یک است.
یک مقدمه سخنرانی شامل چه مواردی است؟
در مقدمه سخنرانی بعد از اینکه نام،فامیل و موقعیت شغلی خود را برای مخاطبین شرح دادید، اکنون نوبت آن می رسد که به آنها خوش آمد گفته و از حضورشان در این جلسه سخنرانی تشکر کنید. برای داشتن یک مقدمه سخنرانی مناسب بیوگرافی مختصری از خود را عنوان کنید. در مقدمه سخنرانی قوانین حاکم بر جلسه ی سخنرانی را به حضار توضیح داده و از آنها بخواهید تا اگر سوالی در حین ارائه ی سخنرانی در ذهنشان ایجاد شد، به منظور جلوگیری از اختلال در جلسه سخنرانی و قطع شدن حرف سخنران و از دست در رفتن رشته ی کلام وی در انتها سوالات خودشان را مطرح کنند. هر چند این موضوع بستگی به شیوه ی ارائه ی یک سخنران داشته و از فردی به فرد دیگر متفاوت می باشد و نبایستی تا برای تمامی سخنرانان نسخه ای واحد و یکسان پیچید. شیوه ی کار عده ای از ارائه دهندگان این است که در حین توضیح دادن افراد میتوانند سوالات خود را از وی بپرسند و حسن این عمل در پرشورتر شدن جلسه سخنرانی بوده و مخاطب را با سخنران همراه و همگام می کند.
از دیگر مواردی که در مقدمه سخنرانی باید مورد توجه قرار داده شود، درگیر کردن مخاطب از همان ابتدا است. تکنیک هایی برای انجام این کار وجود دارد که در ادامه به ذکر تعدادی از آنها خواهیم پرداخت.
-
حضار و شنوندگان را شوکه کنید.
در هنگام سخنرانی راه های بسیار زیادی برای شوکه کردن مخاطبین وجود دارد. به عنوان مثال یکی از این موارد این است که در ابتدا و مقدمه سخنرانی یک ویدیوی طنز و خنده دار را به آنها نمایش دهید. با مخاطبین تعامل پایدار داشته و در مباحث از آنها دعوت کرده تا با شما همراه شوند. اگر میخواهید شنوندگان تا انتهای جلسه با شما همراه بمانند، بیشتر آنها را شوکه و هیجان زده کنید، جالب است که آنها این کار را دوست دارند و طبق تحقیقات میزان دقت شان به سخنان فرد ارائه دهنده افزایش چشمگیری پیدا می کند.
استفاده از زبان بدن در شروع فرایند سخنرانی بسیار مهم خواهد بود.
-
استفاده از نقل قول یا کنایه و ضرب المثل در مقدمه سخنرانی خود
یکی دیگر از تدابیری که می توانید در مقدمه سخنرانی از آن استفاده کرده تا مخاطب جذب سخنرانی شما شود، بهره گیری از جملات معروفی می باشد که بین مردم باب بوده و میزان استفاده از آن در فضای رسانه ای نیز زیاد است. معمولا اکثریت با این جملات و تیکه کلمات آشنایی قبلی داشته و پیگیر ادامه ی سخنان شما خواهند شد.اگر قصد دارید تا مقدمه سخنرانی خود با کلماتی قوی آغاز شود، نقل قول از افراد شناخته شده یکی از تاثیرگذارترین این موارد خواهد بود.
-
شوخی، راز داشتن یک مقدمه سخنرانی خلاقانه
با تحلیل و بررسی سخنرانان حرفه ای و کسانی که سالها در این حیطه مشغول می باشند و دارای تجربه ی بالایی هستند، مشاهده می کنید که در مقدمه سخنرانی خود از لطیفه هایی بهره می برند و از آنها در موقعیت های مختلف سخنرانی استفاده می کنند. شروع کردن یک ارائه و سخنرانی با شوخی، تماشاگر را به طور خارق العاده و باور نکردنی درگیر می کند.
اما در هنگام استفاده از شوخی و طنز و نحوه ی بیان آن بایستی احتیاط کرد، زیرا این تازه شروع کار شماست و اگر شوخی شما در ذهن مخاطبین به صورتی اشتباه تعبیر شود و شنونده را آزار دهد، همراهی آنان را در ادامه ی سخنرانی خود از دست خواهید داد. فقط در صورتی از شوخی و جوک در مقدمه سخنرانی خود استفاده نمایید که نسبت به شیوه ی بیان آن اطمینان داشته و با تکنیک ارائه ی آن در گذشته آشنا شده اید.
بیان فصیح و شیوا و تسلط بر مباحث عنوان شده در سخنرانی اصل اساسی است.
جملاتی برای شروع سخنرانی
برای شروع یک سخنرانی موفق، با لبخند به جمع حضار رفته و به نوعی رفتار کنید که گویی مشتاق دیدار آنها بوده اید. جملاتی را برای شروع ارائه به کار ببرید که عموما تاثیرگذاری بیشتری روی مخاطبین داشته باشند.
جملاتی از قبیل؛
- امروز بهترین روز زندگی من است که در حضور شما قرار گرفته ام.
- در جلسه ی سخنرانی امرز سعی می کنم تا تمامی تجربیات خود را برایتان عنوان کنم.
- این جمع دوستانه است و تمامی سوالات شما قرار است به جواب منتهی شوند.
- پرسش سوالاتی که در مخاطب حس انگیزه را احیا سازد مثل: چند نفر از ما قرار است تا در آینده موفق شویم و به یک میلیاردر تبدیل شویم؟ یا مثلا : وقتی چیزی را درون ذهن خود متصور می شوید، این یعنی قدرت رسیدن به آن را پیدا خواهید کرد و از این قبیل جملات انگیزشی
- بدون انجام هیچ کاری حدود ده تا پانزده ثانیه به حضار خیره شده و مشغول نگاه کردن به آنها شوید. هنگامی که همه ساکت شده اند و از این حرکت متعجب مانده اند، ناگهان با گفتن جوکی طنزآلود سکوت حاضر در صحنه را شکسته و سالن را از خنده ی حضار منفجر کنید.
- من باید به موضوعی اعتراف کنم اما قبل از آن از شما میخواهم تا یک اعتراف کوچک به من بکنید.
این مثال ها در جلسه ی سخنرانی دقیقا همان کاری را می کنند که آنقدر مخاطب مجذوب سخنان و حرف ها، رفتار و حرکات شما می شود که دائما منتظر است تا چیز جدیدی برایش رو کنید.
اگر مقدمه سخنرانی را به خوبی شروع کنید، نود درصد توجهات را در طول سخنرانی به خود جلب کرده اید.
زبان بدن، عنصری مهم در سخنرانی های مختلف
زبان بدن یکی از مهمترین مواردی که در هنگام سخنرانی بایستی تا به آن دقت ویژه ای شود. هنگامی که بر روی صحنه راه می روید، شیوه قدم برداشتن، حرکات دست، حالات چهره و شیوه ی تکیه دادن همگی از جمله مواردی هستند که یک سخنران بایستی آنها را به خوبی در جمع ادا کرده و به زبان بدن خود توجه ویژه ای داشته باشد.
آماده کردن یک محتوای متنی برای ارائه در جلسه ی سخنرانی از اصولی ترین کارها برای یک سخنران است.
در حالی که یک محتوای قوی قطعا لازم و ضروری است اما بدون داشتن حرکات مناسب بدن به منظور ارائه، توجه مخاطب به سختی به سخنان شما جلب خواهد شد. بنابراین اگر قرار است که یک محتوای کسل کننده را با شنوندگان به اشتراک بگذارید، نگران نباشید چون هنوز هم راه هایی برای متمرکز ساختن توجه آنها وجود دارد. ببینید آیا میتوانید که کمی با حرکات بدن و Body language حواس مخاطب را به خود منعطف سازید؟ قطعا این راهکار شدنی است و معجزه ی زبان بدن بر هیچکس پوشیده نیست.
اگر شروع سخنرانی شما با داستان شخصی شروع می گردد که در حال دویدن است،در واقع تلاش کنید که آن صحنه را در میان جمع شبیه سازی کرده و برای مخاطب به نمایش در بیاورید. اگر ارائه ی شما در مورد فردی است که در حال آواز خواندن می باشد، پس عجله کنید و برای شنونده عمل آواز خواندن را به اجرا در آورید. انجام دادن این موارد باعث میگردد تا مقدمه سخنرانی شما از حالت یکنواختی خارج شده و برای حضار حاضر در جلسه ی سخنرانی سرگرم کننده و جالب به نظر بیاید.
قرار دادن مخاطبان در حالت تخیل می تواند شروعی جالب برای یک سخنرانی هیجان انگیز باشد.
نکات پایانی در ارتباط با یک سخنرانی قوی
شروع نقش پررنگی را در یک سخنرانی موفق به عهده دارد. اگر با قدرت شروع به انجام هرکاری به عنوان مثال سخنوری نمایید، یقینا تا انتهای مسیر این کامیابی همراه با شما خواهد بود. یک سخنران حرفه ای میداند که چگونه سر صحبت را با شنوندگان حاضر در جلسه ی سخنرانی اش باز کرده و به گونه ای با آنها تکلم نماید که مسحور قدرت کلمات وی شده و تا آخر جلسه چشم به دهان او بدوزند. او تمامی تکنیک های تبدیل شدن به یک سخنران مسلط و کار بلد را آموخته و با استفاده از آنها در صحنه ی سخنرانی به ایفای نقش خود می پردازد.
آماده کردن یک محتوای متنی برای ارائه در جلسه ی سخنرانی از اصولی ترین کارها برای یک سخنران است.
از جمله خدمات قاب نقره ای میتوان به این موارد اشاره کرد:
برگزاری همایش ، برگزاری کنسرت ، ساخت تیزر تبلیغاتی ، ساخت مستند صنعتی ، سفارش ساخت انیمیشن، سفارش موشن گرافیک، ساخت برنامه های مشارکتی با تلویزیون، سفارش طراحی گرافیکی
لینک کوتاه مقاله: BITLY